Samen van Start-zondag

Volgende week zondag, 10 september, gaan we met een Startzondag het nieuwe seizoen binnen, rondom het jaarthema ‘Mensen van de Weg’, een vroege naam voor christenen. Een werkgroep uit de gemeente kwam tot een veelzijdig programma. We beginnen deze gemeentezondag om 9.00 uur met een gezamenlijk ontbijt in de Wilhelminakerk (graag aanmelden, zie hieronder), waarna om 10.00 uur de kerkdienst begint, waar we twee gasten verwelkomen uit Dordrecht Zuid-Afrika. De verbondenheid als Mensen van de Weg wereldwijd onderstrepen we met het zingen van het volkslied van Zuid-Afrika nkosi sikelel’ iafrika (Heer, zegen Afrika, oefen gerust thuis alvast via youtube) en met de opbrengst van een ‘omgekeerde collecte’ (zie hieronder de uitleg). Bij het thema is gekozen voor Schriftlezingen uit Psalm 119 en uit Lucas 24: 13 – 24, het verhaal van de omgekeerde pelgrims. Na de dienst zijn er verschillende activiteiten om elkaar ook eens op een andere manier te ontmoeten: Een test ‘wie kent de weg in Dordrecht?’, meet & greet met de gasten uit Zuid-Afrika, ‘onderweg zingen’ met Tineke Pennings, en het spel Bijbels Ganzenbord. Een feestelijke zondag , een zondag om iemand speciaal voor uit te nodigen.