Wil op Zondag 11 februari 2018

Welkom in de Wilhelminakerk! Lees hierbij onze zondagsbrief met daarin de orde van dienst door hier te klikken. De dienst is live en achteraf mee te luisteren op de site van Kerkomroep.

Veel mensen zeggen dat onze wereld snel zal gaan veranderen door diverse technische ontwikkelingen. Hoe kijken jongeren daar tegenaan? Tijdens bijeenkomsten van Tienerdienst en catechese zijn we op allerlei manieren met die vraag bezig geweest, als voorbereiding van de kerkdienst op deze zondag.
Onder het motto ‘Onderzoek alles en behoud het goede’ zullen we in de dienst kijken naar de nabije toekomst. In allerlei elementen komt naar voren hoe jongeren bezig zijn geweest met bijvoorbeeld vragen als: “Wat denk je, wie ben je over zeven jaar?” Of: “ Welke technische ontwikkelingen vind je leuk, welke minder?”
Ook hebben we met elkaar gezocht naar wat van waarde blijft, als zoveel lijkt te gaan veranderen. Wat betekent bijvoorbeeld het begrip ‘kennen’ als iedereen mij op internet op kan sporen, als ik via de computer benaderd wordt alsof die ander al mijn voorkeuren kent?
En welke rol kan geloof in God in dit alles (blijven) spelen? Ook van die indrukken wordt gedeeld in woord en beeld.

ds. Joke van Voorst