Muziek in de kerk

Als het zo is dat zingen tweemaal bidden is, zoals Augustinus ons meldde, en dat muziek je voorbij de woorden dichter bij het geheim van 'God met ons' brengt, dan is het niet verwonderlijk dat wij onze vieringen en nevenactiviteiten larderen met muziek. Natuurlijk in eerste instantie in de vieringen, waar onze organisten ons begeleiden als wij God laten tronen op onze lofzangen, als we onze tafelgebeden zingen en op verhoogde toon onze responsies zeggen.

Maar daarnaast gebeurt er nog heel veel meer op muzikaal gebied in de Wilhelminakerk. Dit seizoen zijn we begonnen om een lijst met instrumentalisten uit de eigen gemeente aan te leggen. Jong en oud zullen met regelmaat hun prachtige muziek aan de gemeente laten horen.

Muziek in de kerk, daar maken we werk van!!!