De veertigdagentijd is een periode waarin inkeer, beschouwing van lief en leed en de weg van Jezus centraal staan. Als basisbeeld voor de schikkingen is mede daarom gekozen voor de weg door de woestijn; ondergrond is de paarse lap waarop de jute als weg gedrapeerd is.
De schikkingen hebben aansluiting op de thema’s van KND en KIA: Ik zorg voor jou (Marcus 1,12-15)
Jezus wordt gedoopt in de Jordaan en daarna drijft de Geest hem de woestijn in. Maar Jezus is daar niet alleen. Hij leeft er midden tussen de wilde dieren, maar engelen zorgen voor hem.
Deze week zien we als verbeelding bloeiende planten met daarnaast de gieter, die staat voor letterlijke zorg, maar ook voor zorg in overdrachtelijke zin. Zorg, van “Boven” en van “beneden”, die mensen zichtbaar kan laten opbloeien.  En de witte veren zien we als knipoog naar de engelen.