De veertigdagentijd is een periode waarin inkeer, beschouwing van lief en leed en de weg van Jezus centraal staan. Als basisbeeld voor de schikkingen is mede daarom gekozen voor de weg door de woestijn; ondergrond is de paarse lap waarop de jute als weg gedrapeerd is.

De schikkingen hebben aansluiting op de thema’s van kindernevendienst en Kerkinaktie.

Ik praat met je, Marcus 9,2-10
In de lezing van vandaag horen we dat Jezus met drie leerlingen een hoge berg op gaat. Daar zijn ze helemaal alleen. Maar dat blijft niet zo. Mozes en Elia verschijnen en praten met Jezus. Nadat Jezus met Mozes en Elia gesproken heeft, klinkt uit de hemel de stem van God. Deze week zien we als verbeelding 3 mensfiguren bij de berg: Mozes en Elia praten met Jezus. – In gesprek zijn met elkaar is een vorm van goede zorg. De telefoon blijkt daarvoor een erg handig middel. Dus, laat eens wat van je horen!
En….mogelijk luistert de bel-engel mee? www.bel-engel.nl