De veertigdagentijd is een periode waarin inkeer, beschouwing van lief en leed en de weg van Jezus centraal staan. Als basisbeeld voor de schikkingen is mede daarom gekozen voor de weg door de woestijn; ondergrond is de paarse lap waarop de jute als weg gedrapeerd is.
De schikkingen hebben aansluiting op de thema’s van Kindernevendienst en Kerk-in-actie.

Bij mij kun je thuis zijn Johannes 2,13-22
God woont overal. Maar er is één plek waar je hem in het bijzonder kunt vinden. Een huis waar hij woont en waar hij mensen thuis laat komen: de tempel in Jeruzalem. Maar door handelaren en geldwisselaars lijkt de tempel niet meer op een plek waar mensen thuis komen bij God: het is een markt geworden. Daar wil Jezus iets aan doen. Hij gooit tafels omver en geld op de grond.
Deze week zien we als verbeelding een labyrint. Dat heeft maar één pad, waarop je, in stilte, stap voor stap, geleid wordt naar de kern. De warme plek waar je thuiskomt, en daarvanuit weer naar buiten.