De veertigdagentijd is een periode waarin inkeer, beschouwing van lief en leed en de weg van Jezus centraal staan. Als basisbeeld voor de schikkingen is mede daarom gekozen voor de weg door de woestijn; ondergrond is de paarse lap waarop de jute als weg gedrapeerd is.

Ik geef je te eten, Johannes 6,4-15
God zorgt voor mensen, dat laat Jezus zien in het verhaal van vandaag. Een jongen met vijf broden en twee vissen speelt een belangrijke rol: Jezus neemt wat de jongen bij zich heeft en verdeelt het onder de mensen. Er is genoeg voor iedereen!
Deze week zien we als verbeelding bloemen in de liturgische kleur van deze zondag: roze – het licht van Pasen schemert door het paars heen – bloemen, in groepjes van 5 en 2= 7, getal van de volheid, en een veelheid aan bloemen, verbeeldend de grote menigte die brood en vis te eten krijgt. Er is meer dan genoeg voor iedereen. Leven is breken en delen, dat lijkt de kernboodschap van het geheim te zijn. Dus, durven wij te delen van onze overvloed?