WilOpZondag 23 september 2018

Welkom in de Wilhelminakerk! Lees hierbij onze zondagsbrief met daarin de orde van dienst door hier te klikken. De dienst is live en achteraf mee te luisteren op de site van Kerkomroep .

Bij de dienst
Dit seizoen vieren we regelmatig een dienst rondom een tiental. Deze zondag staat het bekendste tiental uit onze geloofstraditie in het midden van de aandacht: de Tien Woorden of Tien Geboden. Tijdens een wijkmiddag sprak een groep oudere gemeenteleden hierover, met opvallende gedachten. Wat zijn de goede kanten en wat de minder mooie kanten van leven met de Tien Woorden? Daarvan hoort u in deze dienst, verbonden met de lezing uit Exodus 20. Die indrukken worden van toelichting voorzien vanuit de Evangelielezing Marcus 9: 30-37. Leerlingen van Jezus kibbelen over de vraag wie het voor het zeggen heeft. Een vraag naar macht. Wie is zo belangrijk dat hij of zij mag zeggen hoe een ander moet leven? Gij zult…!
Gelukkig zingen de kinderen ons in herinnering hoe we aandachtig kunnen lezen wat geschreven staat. ds. Michiel de Zeeuw