Welkom in de Wilhelminakerk! Lees hierbij onze zondagsbrief met daarin de orde van dienst door  hier te klikken. De dienst is live en achteraf mee te luisteren op de site van Kerkomroep.

Bij de dienst

Na een roerige week, -de aanslag in Utrecht, een onstuimige verkiezingsuitslag, en bovenal misschien gebeurtenissen in uw persoonlijk leven-, komen we bijeen om opnieuw te luisteren. Ons te richten op wat telt. Deze derde zondag op weg naar Pasen heet ‘Ogenzondag’. Wat vult ons beeld, maken wij daar nog keuzes in? Soms lijkt het alsof ons hoofd en hart vanzelf vol stromen met berichten, beelden, eisen en trends. Ondergelopen, ingenomen gebied.

In dat licht is het een echte vraag hoe wij onze ogen richten op de Heer. Het kleurt onze manier van kijken als we rekening houden met het geduld waar de Levende toe bereid is (Jona 3). We horen uit Lucas 13: 1-9 hoe Jezus zulk geduld in een gelijkenis verwerkt. Laten we kijken waar het dan onder ons op gelijkt. Of lijkt het nergens op?

ds. Michiel de Zeeuw