De Dordtse Wilhelminakerk heeft een zeer bijzondere kerststal van grote mooi aangeklede figuren. Ieder jaar wordt de hele groep in een feeëriek decor opgesteld in de kerk en komen veel mensen deze kerststal bewonderen. Ook talloze schoolklassen komen, ze maken er een uitje van.

Via deze kerststal maken veel mensen kennis met het verhaal van de geboorte van Christus in de nederige stal, waar iedereen op af kwam. Iedereen…? Er zijn koningen, met hun kameel en personeel, er zijn herders met hun schapen… maar… het zijn allemaal mannen en jongens. Terwijl vrouwen en meisjes natuurlijk ook van de partij waren!

Daarom wil de Wilhelminakerk graag een herderin aan de beeldengroep toevoegen. Het is een jonge meid met een grote kruik op haar schouder. Is ze misschien een waterdrager? Dan vormt ze een mooie tegenhanger voor de stokoude knielende herder die een brood meebrengt…

herderin - tekst: de kerststal is ook voor meisjes

Doet u mee? Uw gift (klein of groot) is zeer welkom. De figuren zijn van hoge kwaliteit, handgemaakt in Zuid-Duitsland volgens oude tradities. De herderin kost € 1000,=. Daarvan is (begin oktober 2019) reeds 10% binnen. U kunt uw gift storten op NL10INGB0001893765 t.n.v. Wijkkas Wilhelminakerk. Vermeld hierbij HERDERIN.