Op zaterdag 23 november a.s. is het precies 120 jaar geleden dat de Wilhelminakerk in gebruik genomen werd. Dat vieren we met een feestelijk samenzijn. Er is tijd voor historie en toekomst, voor mode en muziek, voor ontmoeting met elkaar en met God.

De kerk is open vanaf 13.30 uur. Het programma begint om 14.00 uur met een welkomstwoord door de voorzitter van de wijkkerkenraad, Fred Venus. Peter Dillingh gaat met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de kerk.

Daarna is de vloer voor de Korenmaat met ‘Kerk op de catwalk’. Carla Zuidema uit Ugchelen vertelt over de mode voor predikanten in heden en verleden, die de Korenmaat laat zien, tot en met de eerste vrouwelijke predikant.

In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten
onder het genot van een drankje en een hapje.

Het vorige seizoen stond in het teken van het 120-jarig jubileum, onder het motto ‘Rondom het levende Woord’. Als verjaardagsgeschenk kreeg het werk van het Institute for Bible Translation een gift en werd de restauratie van twee kanselbijbels mogelijk gemaakt. Maar ook het kerkgebouw kreeg een cadeau: zonnepanelen. Peter de Graaff laat ze zien!

De Korenmaat en de cantorij verzorgen een muzikale medley
onder leiding van Tineke Pennings.

Daarna is het tijd voor Bach in de Wilhelminakerk, met een afwisselend programma door Hans Okkerse (orgel), Debora de Borst (mezzosopraan), Diana Abspoel-de Borst (hobo) en Leanne Abspoel (hobo).

De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met een vesper. Ds. Paul Wansink, consulent van de Wilhelminakerk, gaat daarin voor en Hans van de Weg bespeelt het orgel.

Wij hopen u / jullie op deze feestelijke middag te mogen verwelkomen!

De commissie 120 jaar Wilhelminakerk
Anneke Gerritsen – Peter Dillingh – Bert Braanker