Welkom in de Wilhelminakerk! Lees hierbij onze zondagsbrief met daarin de orde van dienst door hier te klikken. De dienst is live en achteraf mee te luisteren op de site van Kerkomroep .

Gedachteniszondag

We vieren deze 24ste november de laatste zondag van het kerkelijk jaar, onze Gedachteniszondag. We denken aan de mensen van wie we afscheid moesten nemen in het afgelopen jaar, of al langer geleden. Op deze zondag beginnen we de dienst met het zingen van psalm 119 vers 40, waarin we zingen over het Woord van God, dat is als een Licht in de duisternis. Een baken waarop wij onze hoop kunnen vestigen. Als drempelgebed klinken de woorden: ‘Ruimte, waar het licht kan komen.’ Zo zoeken wij samen in deze tijd van het jaar, tijd van vergankelijkheid, naar licht om in de duisternis staande te blijven. Zo klinken de namen van hen, die we bij God geborgen weten. Ze klinken hardop, terwijl een kaars wordt aangestoken. Dit biedt ruimte voor emotie. En als deze emotie er mag zijn, mogen we vertrouwen dat er ‘Ruimte ontstaat waar het Licht kan komen!’

Pastor Lianne van der Wel