Het is een vreemde start. Geen kerkdiensten, dus geen persoonlijke kennismaking. Toch ben ik deze week begonnen ‘in’ Dordrecht. Voorlopig thuiswerkend, probeer ik mij in te werken. Om die onzichtbaarheid toch een beetje op te heffen stel ik mij graag aan u voor:

Mijn naam is Marten Knevel. Ik ben getrouwd met Jolande en heb drie dochters en inmiddels vier kleinkinderen. Ik ben opgegroeid in Bussum en Den Bosch. Na de middelbare school en de HTS, theologie gaan studeren. Zevenentwintig jaar was ik gemeentepredikant in Heerde, Koudekerke en Zeist. Sinds vorig jaar ben ik als interim predikant actief, voor vijftig procent in dienst van de protestantse kerk in Nederland en voor vijftig procent als zelfstandig professional.

Sinds 16 maart mag ik een tijdje voor vijftig procent uw interim predikant zijn. Ik hoop samen met u te zoeken naar oplossingen voor de situatie die in deze gemeente is ontstaan, waar nodig te werken aan herstel.

Wat mag u van mij verwachten?

Mijn opdracht in de periode van 16 maart t/m eind juli is:

• Toetsen en evalueren van de analyse van de visitatiecommissie en zo nodig het advies voor de gemeente aanpassen.
  • Pastoraal aandacht besteden aan mensen en groepen die zich beschadigd voelen door de recente gebeurtenissen en waar nodig werken aan herstel van relaties en openheid van zaken geven binnen de grenzen van wat mogelijk is.
  • Voorgaan in minimaal twee diensten (per gemeente) en voor zover dat kan bijdragen aan dit pastoraat.

Aan de hand van de resultaten overleggen we over het vervolg.

Door de maatregelen van de regering zal van diensten en groepsbijeenkomsten voorlopig geen sprake zijn. Maar ik zal wel contacten zoeken met gemeenteleden. U kunt mij ook helpen. Stuur een berichtje via E-mail of WhatsApp, dat u een gesprek wilt. Zorg wel dat u een telefoonnummer en een e-mailadres aan mij doorgeeft. Op donderdag of vrijdag neem ik dan contact met u op. Op die dagen kunt u mij eventueel ook bellen.

Ds. Marten Knevel

E-mail: m.knevel@protestantsekerk.nl