Welkom in de Wilhelminakerk! Lees hierbij onze zondagsbrief met daarin de orde van dienst door hier te klikken. De kerkdienst uit de Wilhelminakerk is te volgen via livestream,
www.youtube.com/channel/UC_42ZhZhL-V0d2RyTRthpHg Of te beluisteren via kerkomroep https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10663
Bij de dienst:
Journalist Kate Murphy heeft bijna twee jaar onderzoek gedaan naar luisteren. Ze sprak er met spionnen, barkeepers, kappers, geestelijken en psychotherapeuten over. De afgelopen decennia zijn we slechter gaan luisteren, zo concludeerde ze. Schuldig zijn o.a. de schermen. Praatjes over de schutting komen niet zoveel meer voor en in plaats van te praten met onze familie en vrienden sturen we ze ‘even’ een appje. ‘Zenden’ is enorm makkelijk geworden. Echt luisteren, dat verleren we met z’n allen een beetje.
De schrijver van het Bijbelboek Jakobus schrijft dat luisteren juist enorm belangrijk is. Volgens hem is het enorm zonde dat we dat allemaal vandaag de dag aan het verleren zijn. Want een luisterende houding zorgt er juist voor dat je ontvankelijk bent voor dingen die op  je toe komen. En datgene wat op je toekomt….wat je ontvangt, dat kan nog wel eens heel waardevol zijn. Dat ontdekte ook Maria uit Magdalena. Hier gaan we deze zondag nog wat verder over nadenken. En dan kunnen we ons er gelijk een beetje in oefenen, in dat luisteren. Want er zullen woorden, klanken en stemmen klinken. En wie weet komt er in dat luisteren wel iets op je toe wat je net nodig hebt.
Ds. Jeannet van Doorn