Vier kerken, buurtwerk Dordrecht en bewonersplatform de buurtplu brengen samen licht in de buurt.

Kerst vieren in 2021 is best een uitdaging! Want een lichtjestocht voor de kinderen, een volle kerstnachtdienst, met veel muziek en een groot koor; een eerste kerstdagdienst met theater en alle opa’s en oma’s op de voorste rij, dat zit er ook dit jaar niet in.
Maar vier kerken in de binnenstad, het Leger des Heils, de Remonstrantse gemeente, de Wilhelminakerk (PKN) en de Kruiskerk (Baptistengemeente) gaven de moed niet op. Ook dit jaar willen ze kerst vieren met de mensen uit hun gemeenschap en uit de buurt. Want kerst gaat over Hoop en Liefde in een donkere wereld. Karim de Kool, buurtwerk Dordrecht en het
bewonersplatform zagen hun plannen om een kerstactiviteit voor kinderen te organiseren door de maatregelen niet doorgaan. Samen met de kerken werd het plan voor een kerstboom op het Vrieseplein bedacht. De gemeente werkte hier graag aan mee. Vanaf 9 december staat er een mooie boom op het Vrieseplein. Het is niet zo maar een boom, maar een wens-boom. Iedereen die een wens heeft voor een ander mag deze er in hangen.
Misschien een lieve boodschap voor iemand die in de buurt woont, een goede wens voor iemand die wel wat liefde en hoop kan gebruiken!
Wil je ook een wens in de boom hangen? Komende zondag, na de dienst, liggen er bij de uitgang hangers, waarop u uw wens kunt schrijven. Wandel hierna even langs de boom aan het Vrieseplein en geef uw wens een mooi plekje.
Wensen kunnen ook digitaal ingeleverd worden via Hanneke Naaktgeboren.
Er wordt dan voor gezorgd dat ze in de boom komen te hangen.

Hanneke Naaktgeboren