‘Geef vandaag voor de Kerk van morgen’.

Dat is dit jaar het thema van de Actie Kerkbalans. Deze jaarlijks terugkerende actie van de kerken in Nederland is bedoeld om de financiële situatie van onze eigen wijkgemeente gezond en toekomstgericht te houden.

Voor de Wilhelminakerk-Petruskapel waren de afgelopen jaren niet gemakkelijk. De vacante periode duurt natuurlijk veel te lang, de verschillen in de wijk waren en zijn lastig en bovenop dit alles maakt de COVID-19 pandemie het allemaal niet lichter en moeilijker elkaar fysiek te ontmoeten.

In dankbaarheid zien we dat ondanks die omstandigheden, velen zich hebben ingezet om aan onze gemeente te blijven bouwen. En gelukkig gaan we weer de goede kant op; de beroepingscommissie werkt hard, het is de verwachting dat we in de eerste maanden van 2022 een beroep kunnen uitbrengen op een predikant. Daarnaast zijn er tal van plannen en ideeën die we de komende tijd samen met een nieuwe predikant verder willen ontwikkelen voor onze beide kerken van morgen.

Onze vraag is: “Wilt u alstublieft ook dit jaar weer bijdragen voor uw eigen Wilhelminakerk en Petruskapel?” En als het kan, geeft u dan tenminste hetzelfde als vorig jaar maar liever nog iets meer. Met uw bijdrage, groot of klein, kunnen we verder werken aan de toekomst van onze wijkgemeente, de kerk van morgen. Dan kunnen we de plek blijven, in het hart van de Dordtse samenleving, waar het grote verhaal van God en mens wordt verteld, geleefd en doorgegeven.

Wij zien uw en jouw reactie, evenals vorige jaren, met vertrouwen tegemoet en wij wensen u heel graag ook in 2022 Gods zegen toe.

Via de link hieronder kunt u de volledige wijkbrief van de Actie Kerkbalans 2022 vinden.