De symbolische schikkingen zullen in deze 40-dagen periode aansluiten bij het thema: “Beloofd land in zicht“ van de Kindernevendienst. De Kindernevendienst volgt de verhalen van Bible Basics. Het pad van boomschijven symboliseert de weg die we gaan, op weg naar het beloofde land. Met de verrekijker houden we zicht op de toekomst. Onderweg worden er ongedesemde broden gegeten.

Zondag 6 maart- Exodus 12:21-31 en 37-42
God bevrijdt de Israëlieten uit Egypte

In dit Bijbelverhaal laat God alle eerstgeborenen doden in Egypte. Behalve bij de huizen van de Israëlieten, van wie de deurposten bestreken zijn met bloed.

De schikking is voorzien van een schaaltje bloed en takjes, die gebruikt worden om de posten te bestrijken. De papyrusplant is een verwijzing naar Egypte en de verscheidene bloemen naar het volk Israël. Verder ligt er een matze, ongedesemd brood, voedsel voor onderweg