Welkom in de Wilhelminakerk! De weekberichten vindt u door hier te klikken. 8 januari wordt dominee Evelien Plaisier aan onze gemeente verbonden en de orde van dienst voor de intrededienst vindt u door hier te klikken. De kerkdienst uit de Wilhelminakerk is te volgen via livestream, via de link www.youtube.com/channel/UC_42ZhZhL-V0d2RyTRthpHg De dienst is ook te beluisteren via de kerkomroep: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10663

Bij de dienst

Hoera, vandaag is het dan zover! Aan het begin van dit nieuwe jaar maken we ook een begin met elkaar, als gemeente en predikant. Vol vertrouwen storten we ons in een feestelijke dienst, en dan kan het kennismaken, aftasten en samen oplopen echt van start gaan. Aftasten geblazen is het ook in de Bijbellezingen. In de evangelielezing verschijnt Jezus voor het eerst op het toneel. Johannes de Doper heeft hem aangekondigd, maar nu hij oog in oog met Jezus staat, lijkt het een beetje ongemakkelijk te worden. Wie is hij nou echt? En hoe verschijnt hij in deze werkelijkheid? Het is een verhaal van dubbele bodems, van kwetsbaarheid en kopje ondergaan, van recht en bevrijding, van stilte en die ene stem, van tasten en vastgehouden worden.

Evelien Plaisier