Onze gemeente houdt op twee plaatsen in de stad een eredienst op de zondagmorgen om 10.00 uur. In de huiselijke Petruskapel op de Staart en in de karakteristieke Wilhelminakerk in de binnenstad. De geloofsbeleving van onze bezoekers is heel divers, maar iedereen is welkom en kan zijn of haar plek vinden. In de zondagse diensten oefenen wij ons in de omgang met de Levende God. Dit doen wij door liederen te zingen, te bidden en uit de Bijbel te lezen. Hierover worden gedachten gedeeld met elkaar voor vandaag en morgen.
In de Wilhelminakerk is er voor de jongste kinderen de crèche. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er kindernevendienst en voor de tieners (eens per 2 weken) de tienerdienst.

Erediensten die gehouden worden in de Wilhelminakerk zijn live te volgen via Youtube en zowel live te beluisteren als terug te luisteren via de site van de kerkomroep.

Voorgangers
Onze wijkgemeente kent één predikantsplaats die op dit moment vacant is. Voor de zondagse diensten worden gastpredikanten uitgenodigd.

Ontmoeting
Na de diensten is er in de Petruskapel eens per maand koffiedrinken en ruimte om elkaar te ontmoeten. In de Wilhelminakerk is daar iedere zondag gelegenheid voor. Op deze plek is er de kans om met ander gemeenteleden in gesprek te komen en met elkaar mee te leven.

Herstel naar beginwaardes

Evenement details:

• vr

Ds Arend Noordam

21:30 uurOnline

Godswonder
    Waar ontleent u, waar ontleen jij je hoop aan? Of is er weinig reden voor hoop? Er is zoveel
    gaande in de wereld en ook in ons eigen leven dat die vraag zo langzamerhand wel
    gerechtvaardigd is. Je zou er bang van worden. De klimaatconferentie in Glasgow van
    november is ook wel aangekondigd als de ‘allesbeslissende conferentie voor de toekomst van
    de aarde’. Maar het klimaat is niet de enige uitdaging waar de mensheid voor staat: een
    groeiende kloof en tweedeling in de wereld, vluchtelingenstromen, democratieën die onder
    druk staan en het feit dat we steeds meer ‘op de pof leven’.
    “Is er nog hoop? Er is altijd nog hoop. Maar zo langzamerhand is het hopen op een
    godswonder”, zo schreef de Volkskrant columnist Bert Wagendorp dit najaar. En laat dat nou
    precies zijn wat de kerk al eeuwen viert op het Kerstfeest! ‘Weest niet bang, want ik kom
    jullie goed nieuws brengen dat grote vreugde betekent voor heel het volk’. Dit zeggen de
    engelen tegen de herders in het veld van Bethlehem. En herders die het geloven, in dat
    visioen, die gingen op weg.
    Dat is deel van het godswonder dat ook in 2021 weer gevierd en beleefd zal worden. Hoe het
    zit, wat het betekent?
    We nodigen u van harte uit bij de Kerstnachtviering, die de Baptistengemeente en de Wilhelminakerkgemeente
    samen hebben voorbereid.
    Aanvang 21:30 uur.
    Voorgangers zijn ds. Harm Jut en ds. Arend Noordam.
    Ivm. de coronamaatregelen is de dienst alleen digitaal bij te wonen. Dit kan via het YouTube kanaal van de
    Baptistengemeente Dordrecht: https://youtube.com/c/BaptistengemeenteDordrechtBGD of via onderstaande link:
    De voorbereidingscommissie