Rechts ziet u een foto van de toren van de Wilhelminakerk, gezien vanaf de Dubbeldamseweg. Bovenop de toren is nog net te zien het kruis dat vroeger met TL-balken was verlicht. Omdat deze TL-balken regelmatig moesten worden vernieuwd en de bijbehorende kosten te hoog waren, is het kruis niet meer verlicht. Op deze foto is nog een aantal zaken te zien waar je normaal gesproken misschien niet zo op let:
De vlaggenmast, alleen te bereiken via de lastige trap naar boven. De zeskantige minitoren waar alleen de architect van destijds diepere bedoelingen mee had. Het zadeldakhuisje, precies boven de zaaierzaal, waar vroeger zelfs de vloer ontbrak.

In de kerktoren, ter hoogte van de vlaggenmast, staat dit kastje met daarin het mechaniek dat het uurwerk aanstuurt. Het menshoge mechaniek is in perfecte staat en wordt onderhouden door de gemeente Dordrecht (zoals alle uurwerken in kerktorens). Eénmaal per jaar komt er een monteur die alles schoonmaakt en eventueel bijstelt.

Eén verdieping onder de wijzerplaten hangt deze luidklok. Ter bescherming van het onderhoudspersoneel is er een schakelaar. Hiermee wordt voorkomen dat de klok gaat luiden als er in de toren wordt gewerkt. De volgende tekst staat op de klok geschreven: Komt hoort toe o gij allen die God vreest 1949 – Psalm 66: 16, Nederlandse Klokkengieterij Eijsbouts Lips BV Asten.

Deze foto is gemaakt op het hoogste punt van de toren. Het houtwerk is in een uitstekende staat en voorzien van diverse gedichten van timmerlieden die vroeger hier gewerkt hebben. Een voorbeeld van zo’n gedicht:

Ter beveiliging van deze kerk
zijn wij getogen aan het werk
van boven naar onder
tegen bliksem en donder

We hebben hier veel kou geleden
en dit zal nimmer worden bestreden
maar daarover niet getreurd
het werk is nu gebeurd

En een stap naast de goot
en je valt hartstikke dood

Op dit niveau zitten ook de roodwitte luiken.

Uitzicht onder de nok van de toren, aan de kant van de Blekersdijk – direct rechts van stenen versiering het appartementencomplex aan het Statenplein.