Welkom op de website van de gemeente rond de Wilhelminakerk en de Petruskapel.

We zijn een veelzijdige gemeente; een kerkgemeenschap in Dordrecht die open en gastvrij wil zijn naar alle kanten. Voelt u zich hartelijk uitgenodigd om rond te zien en informatie te vinden. Bovenal om aanwezig te zijn bij activiteiten en kerkdiensten.

Kerkdiensten

Het zal u niet ontgaan zijn dat er grote zorgen zijn in Nederland over het aantal coronabesmettingen en dat de overheid op 14 december ingrijpende maatregelen heeft afgekondigd om het aantal besmettingen terug te dringen. In lijn hiermee heeft het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) aanbevolen om zoveel mogelijk thuis te blijven en gebruik te maken van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken. Ook de landelijke PKN sluit hier op aan.

Als kerkenraad hebben we besloten om dit advies te volgen door onze kerkgebouwen te sluiten en over te gaan op alleen online diensten. Met pijn in ons hart. Juist in deze donkere tijd willen we op weg gaan naar het Licht, en hoe kan dat mooier dan met elkaar in ons vertrouwde kerkgebouw.
Dit besluit houdt in dat in de Petruskapel geen kerkdiensten gehouden zullen worden; in de Wilhelminakerk zullen alleen online diensten gehouden worden waarbij alleen medewerkers aanwezig zijn. Ook zullen er geen andere bijeenkomsten in de kerk zijn zoals vergaderingen en kringen.
Mocht u zich al aangemeld hebben voor één van de kerkdiensten van de komende weken, dan vervalt die reservering.
Ondanks alle beperkingen kunnen we hopelijk toch met elkaar optrekken, naar elkaar omzien en het Licht doorgeven.

De diensten vanuit de Wilhelminakerk zijn live te volgen op Youtube of via Kerkomroep.

Onzichtbaar aanwezig – ds. Marten Knevel stelt zich voor

Het is een vreemde start. Geen kerkdiensten, dus geen persoonlijke kennismaking. Toch ben ik deze week begonnen ‘in’ Dordrecht. Voorlopig thuiswerkend, probeer ik mij in te werken. Om die onzichtbaarheid toch een beetje op te heffen stel ik mij graag aan u voor: Mijn naam is Marten Knevel. Lees verder

WilopZondag 17 januari 2021

Liturgische schikking 3 mei

15 juni 2020 /

Nieuw hier?

Wees welkom! Als u nieuw bent in onze stad of wijkgemeente is er een informatiemap voor u beschikbaar. U kunt op de volgende manieren aanhaken binnen de gemeente.

Bezoek een kerkdienst

Na de dienst is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Bij de statafel in het midden van de ontmoetingsruimte is iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Bezoek ontvangen?

Heeft u behoefte aan bezoek? Omdat u kennis wilt maken met onze gemeente of om een andere reden:

Bezoek de kennismakingsavond

Ieder seizoen wordt er een avond georganiseerd waar nieuw ingeschreven gemeenteleden kennis kunnen maken met de Wilhelminakerk. De eerstvolgende kennismakingsavond is op 8 juni 2020, om 20.00 uur.