Wilhelminakerk

Welkom

Welkom op de website van de Wilhelminakerk-Petruskapel in Dordrecht.

Bekijk hier een filmpje over onze gemeente

De diensten vanuit de Wilhelminakerk zijn ook te volgen via Youtube.

Kijk ook in de agenda voor meer informatie over aankomende kerkdiensten en andere activiteiten in de gemeente. Daar vindt u ook de wekelijkse zondagsbrief met daarin de orde van dienst.

Bijeenkomst recent ingekomen leden

Op 1/10/23 zijn allen, die recent ingeschreven zijn als lid van onze gemeente, uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst. Ook anderen, die overwegen zich in te schrijven, zijn van harte welkom!
Lees meer 

Workshop "God in de supermarkt"

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent….
Lees meer 

Popdienst 1 oktober

Een kerkdienst, maar dan met popliederen die in deze context weer een heel eigen betekenis krijgen. Het repertoire is een mix van Engelstalig en Nederlandstalig, oude klassiekers en nieuwere nummers, meezingers en luisterliedjes: van S10 tot Simon & Garfunkel, van “Morning has broken” tot “Laat me”. Iedereen die dat mee wil beleven is van harte welkom, zondagmorgen 1 oktober in de Wilhelminakerk, om 10 uur.

Lees hierbij de zondagsbrief van deze zondag met daarin de orde van dienst door hier te klikken. 
Lees meer 

Verslag Open Monumentendag: Ontdek de Wilhelminakerk als Levend Erfgoed

Ontdek de Wilhelminakerk als Levend Erfgoed, luidde het appel voor Open Monumentendag op zaterdag 9 september. Die ontdekking begon al vrijdagavond. Bibelot presenteerde in het midden van de kerk een onorthodox schouwspel. Liggend op slaapmatten kon het publiek op de koepel geprojecteerde ‘visuals’ zien en luisteren naar geestverruimende muziek.
Lees meer 

Liturgische schikking Open Monumentendag en Startzondag

Op de dag en het uur van de inhuldiging van koningin Wilhelmina, deze week precies 125 jaar geleden, werd de eerste paal geslagen van deze kerk, die vanwege dit feit “Wilhelminakerk” werd genoemd
Lees meer 

Open Monumentendag en Nationale Orgeldag

Zaterdag 9 september a.s. is Open Monumentendag en Nationale Orgeldag. ‘Levend erfgoed’ is dit jaar het landelijke thema. De Wilhelminakerk is open van 10.00 tot 17.00 uur. Dit jaar is het 125 jaar geleden dat koningin Wilhelmina werd ingehuldigd. Daarom zijn er allerlei herinneringen aan haar te zien.
Lees meer 

Intrede ds Evelien Plaisier en kerkelijk werker Ester van Dijk

Op 8 januari is in een feestelijke dienst ds Evelien Plaisier als wijkpredikant aan onze gemeente verbonden. Een week later mochten we pastoraal werker Ester van Dijk verwelkomen.
Lees meer