zondag 14 juli 2024

Drs Loes Breedveld

Datum: 
 zondag 14 juli 2024
Tijdstip: 
 10:00
Locatie: 
 Petruskapel

De Petruskapel

In de Petruskapel, bij de dienst van 14 juli

Stel dat ik een boek wil gaan schrijven. Dan ga ik eerst een verhaallijn bedenken, wie is de hoofdpersoon, hoe gaat het verhaal eindigen. Ik ga natuurlijk niet maar lukraak schrijven en maar afwachten hoe het verhaal zich ontwikkelt…!

Zo heeft God dat ook niet gedaan toen Hij onze wereld schiep. Hij heeft ook eerst een verhaallijn bedacht, Hij weet ook hoe het gaat aflopen. En de Hoofdpersoon? Dat is de Messias!

Op de achterflap van mijn boek geef ik in het kort aan waar mijn boek over gaat en geef ik een paar hints over de clou van het verhaal, maar ik wil natuurlijk niet alles verklappen! Zo heeft God dat ook gedaan, in Leviticus 23 heeft Hij een aantal hints gegeven over hoe de wereldgeschiedenis gaat lopen, zonder alle details te onthullen. Leviticus 23 gaat over Gods feesten, de voorjaarsfeesten en de najaarsfeesten. Inmiddels zijn we al een heel eind op weg in Gods verhaal en we zien ook hoe onze Hoofdpersoon, Jezus de Messias, de verhaallijn volgt. Hij heeft de voorjaarsfeesten vervuld. En hoe precies Hij dat heeft gedaan is heel bijzonder. Kom zondag 14 juli naar de Petruskapel om daar meer over te horen! Dan kun je zien wat een goede Auteur God is en hoe Hij alles in zijn hand heeft. En als je ziet hoe nauwkeurig Hij de voorjaarsfeesten heeft vervuld, precies passend bij Leviticus 23, dan kun je er wel vanuit gaan dat Hij ook de najaarsfeesten heel nauwkeurig gaat vervullen! Loes Breedveld

terug