zondag 17 september 2023

Drs Marriëtte Pullen

Datum: 
 zondag 17 september 2023
Tijdstip: 
 10:00
Locatie: 
 Wilhelminakerk

Een verwoestende aardbeving in Marokko met vele gewonden en doden schrikt de wereld op. Met die beelden nog op het netvlies horen we van een ramp, die de eerste nog overtreft: Storm Daniël sleurt honderden, mogelijk duizenden slachtoffers de zee in. Verwoeste dorpen, waar enkele dagen tevoren nog geleefd, gewerkt, gespeeld en gelachen werd.
Enerzijds halen berichten als deze het beste in de mens naar boven. Iedereen wil helpen. Reddingsteams staan klaar tot ze toestemming krijgen het rampgebied in te gaan. Geld stroomt binnen voor hulp aan de slachtoffers.
Tegelijkertijd roepen rampen als deze de aloude vraag op, de vraag die we de ‘Theodicee’ noemen: Hoe kunnen we de goedheid en de almacht van God rijmen met het kwaad en de rampen die ons, mensen, zomaar kunnen overkomen? Had God de rusteloze aarde niet tot kalmte kunnen manen? Hij is toch de Schepper van die aarde? Had hij de storm die over de Middellandse Zee raasde niet kunnen laten afbuigen? Hij is toch de Almachtige?
Zullen we ooit antwoorden op vragen als deze krijgen? En wat kunnen we zelf doen? Of is het toch ‘Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw’?
Vragen als deze moeten we onszelf, elkaar en de Eeuwige blijven stellen. In de dienst van komende zondag zullen we dat ook doen.
Drs. Marriëtte Pullen

Lees hier de zondagsbrief met daarin de orde van dienst.
 

terug