zondag 31 maart 2024

Drs Marriëtte Pullen

Datum: 
 zondag 31 maart 2024
Tijdstip: 
 10:00
Locatie: 
 Wilhelminakerk


Vandaag lezen we het opstandingsverhaal uit het Johannesevangelie, over Maria uit Magdala (het huidige Miqdal in Galilea), één van de vrouwen die Jezus volgden.
Over Maria Magdalena zoals we haar zijn gaan noemen, doen vele verhalen en roddels de ronde. Ze is een haast mythische figuur geworden in oude gnostische geschriften, in pauselijke verklaringen en in populaire vertellingen over het leven van Jezus.
In de Bijbel leren wij haar kennen als een vrouw met een zware psychische aandoening, die onder de aandacht van Jezus geneest en tot een ander, een nieuw leven wordt geroepen. Ze wordt genoemd, gezien en gekend voor wie zij ten diepste is. Ze mag zijn.
Wat een verschrikkelijke deceptie moet het voor haar geweest zijn toen Jezus stierf. Was hij uiteindelijk dan toch niet wie Hij zei te zijn?
We volgen haar op weg naar het graf. We leven met haar mee in de grote schrik als het graf leeg blijkt te zijn; als de twee leerlingen, die ze erbij roept haar uiteindelijk in de kou laten staan.
Maar dan wordt haar naam genoemd. In het noemen van haar naam, hoort ze de stem van de Eeuwige die in Jezus gestalte en stem krijgt. In het noemen van haar naam worden haar ogen geopend. Maria mag er zijn omdat Jezus is.
Marriëtte Pullen

Onze zondagsbrief (WilopZondag) met daarin de orde van dienst vindt u door hier te klikken.

terug