zondag 11 februari 2024

Mw Anneke van Mansum

Datum: 
 zondag 11 februari 2024
Tijdstip: 
 10:00
Locatie: 
 Petruskapel

Zondag om 10 uur is iedereen weer welkom om God de lof te brengen,Hem te aanbidden en naar Zijn woord te luisteren gebracht door Zijn dienstknecht.
Bij de dienst in de Petruskapel
Wel of niet goed in je vel zitten, daarover gaat het deze zondag.
In het evangelie volgens Marcus (Marcus 1, 40 – 45) horen we dat er iemand bij Jezus komt die een huidziekte heeft. Huidzieken zijn onrein en worden geïsoleerd, ze leven in quarantaine, als onaanraakbaren. ‘Als u wilt, kunt u mij rein maken.’ Het gaat niet over de vraag of Jezus het kán, maar of Hij het wíl. De man gelooft door zijn manier van vragen al dat Jezus het kan. Jezus bevrijdt hem uit zijn isolement, maakt dat hij een normaal leven kan leiden.
In 2 Koningen 5 gaat het om de Syrische legeroverste Naäman die ook aan een huidziekte lijdt. Vermoedelijk heeft hij alle magiërs en wijzen in zijn land geconsulteerd, maar helaas, zonder succes. Dan gaat hij in op het voorstel van een jong meisje uit Israël, de slavin van zijn vrouw. In Samaria verblijft een profeet die genezing kan bewerkstelligen. Naäman gaat vol goede moed op pad, met de nodige geschenken in zilver en goud, een dure garderobe en een aanbevelingsbrief van de koning. Hij verwacht een passende ontvangst door de hem aanbevolen profeet.
Maar dat valt vies tegen. De profeet komt niet eens naar buiten en laat een boodschap overbrengen door één van zijn knechten: Naäman moet zich zeven keer onderdompelen in de rivier de Jordaan. Dat is alles. Hij is diep verontwaardigd.
Maar uiteindelijk laat Naäman zich overhalen door de woorden van zijn bedienden. Zij zetten hem op de weg van genezing.
Zo kunnen mensen uit je naaste omgeving je bemoedigen, je helpen om weer goed in je vel te zitten.

terug